Skip to content

Steenmarters verjagen met deze tips heb je nooit een steenmarter in de auto

Steenmarters verjagen uit de auto
Steenmarters willen we dus absoluut niet bij de auto hebben, maar hoe voorkomen we dat steenmarters bij de auto vandaan blijven? Het internet staat vol met tips en tricks hoe u steenmarters uit de auto kan verjagen, van wc blokjes ophangen tot een doek met ammoniak onder de motorkap leggen. Al deze ‘grootmoeders tips’ werken niet, het heeft totaal geen invloed op de steenmarters. Hieronder geven we een aantal tips die wél werken om steenmarters uit de auto te verjagen.

 1. Auto parkeren op afgesloten locatie
  De eerste en meest eenvoudige stap is de auto parkeren in een afgesloten garage. Hiermee voorkomt u dat een marter überhaupt bij de auto kan komen, en kan deze dus geen schade aan toebrengen. Let er wel goed op dat de marter totaal geen mogelijkheid heeft om binnen te dringen. Heeft u gaten of holen in de garage die groter zijn dan 4 cm, dan kan de steenmarter alsnog binnenkomen. De auto binnen parkeren is de meest eenvoudige manier om steenmarters te verjagen, maar een nadeel is dat deze methode geen bescherming biedt op het moment dat u de auto elders op straat parkeert. Uiteraard gaat deze methode van marters verjagen ook niet op wanneer u niet over een garage beschikt.

 2. Geen garage? Gebruik roosters op de oprit
  Indien u niet beschikt over een garage, maar wel een eigen oprit heeft, is het een optie om gegalvaniseerde roosters neer te leggen. Parkeer vervolgens de auto met de motorruimte boven deze roosters. De roosters maken het lastig voor de steenmarters om onder de auto te komen. De roosters zijn namelijk zeer onaangenaam voor de marters.

 3.  Ultrasone marterverjager auto
  De meest effectieve, diervriendelijke en legale manier voor het permanent verjagen van steenmarters is het gebruik van een auto marterverjager. Een marterverjager is een klein apparaatje dat u in uw auto plaatst, vaak onder de motorkap. Deze marterverschikker produceert hoge ultrasone geluiden, die voor de meeste mensen niet hoorbaar zijn. Marters ervaren deze hoge geluiden als onprettig en zullen daardoor uit de buurt blijven. Een groot voordeel van de marterverjager is dat het een eenvoudige en permanente oplossing is, u monteert de marterverjager eenmalig in de auto en deze blijft zijn werk doen. Er zijn twee varianten auto marterverjagers verkrijgbaar, de een werkt op batterijen en de andere worden aan de accu aangesloten zodat deze constant voorzien wordt van stroom.

 4. Geur steenmarter uit auto verwijderen

  Heeft u dan toch al een steenmarter in de auto gehad, dan is het zaak om het motorblok en de kabels goed te reinigen. Eerder hebben we in deze blog al benoemd dat steenmarters graag hun geur achterlaten om hun territorium af te bakenen en dat een nieuwe steenmarter vervolgens agressief te werk gaat om deze geur te verwijderen, met alle gevolgen van dien. Door alles onder de motorkap te reinigen wist u zelf de geur van de marter. Vervolgens kunt u een van bovenstaande oplossingen gebruiken om ervoor te zorgen dat er niet weer een marter onder de auto komt.